Koudsnijden en afschuinen

Koudsnijden en afschuinen

 

Koudsnijden of cold cutting is de eerste stap in het Koudsnijden / las-isoleren / hydrostatische test systeem van Carber T.S.E.. De technici kunnen tegelijk uw leidingen doorhalen en afschuinen zonder open vlammen of vonken in uw faciliteit te produceren. Koudsnijden biedt vele voordelen ten opzichte van andere methoden voor het doorhalen van de leiding. Omdat er geen vonk of vlam geproduceerd wordt, vereist koudsnijden niet dat de leidingen gasvrij gemaakt worden. In sommige gevallen vermijdt dit ook de noodzaak om een heetwerkvergunning aan te vragen.

Veiligheid wordt verzekerd door de afwezigheid van vuurspetters en vlammen die garandeert dat er geen ontbranding van brandbare gassen zal plaatsvinden. Blootstelling aan de inhoud van de pijp is sterk verminderd tijdens cold cutting. Omdat de cold cutting machine van buiten naar binnen werkt wordt de pijp pas doorgedrongen tijdens de laatste paar seconden van het snijproces. Dit vermindert de blootstelling aan de inhoud van de pijp voor het milieu en het personeel bij het snijden van leidingen met gevaarlijke inhoud. Doordat er met het cold cutting apparaat direct ook een schuine kant wordt gemaakt, kan er direct worden begonnen met lassen (na het plaatsen van het las-isolatietool).

Wanneer u snel, nauwkeurig en precies machinaal wilt koudsnijden en afschuinen, bel Carber T.S.E.. Na voltooiing van de taak van het snijden, kan T.S.E. ook de pijp isoleren met behulp van de afdichtingstool.

This post is also available in: Engels