Fieldweld test van 8“ branch op 24“ leiding

Casestudie    20160112_095005_resized

Fieldweld test van 8“ branch op 24“ leiding

Een grote chemieproducent in Nederland heeft Testing Services Europe gecontracteerd voor een oplossing voor het testen van de las van een 8” branch op een  24” leiding inclusief de branch. De testdruk is 80 Bar.

Op basis hiervan heeft Testing Services Europe richting haar klant een oplossing aangedragen. Testing Services Europe heeft hiervoor speciaal een nieuwe tool ontwikkeld waarbij aan bovenstaande specificaties wordt voldaan. Daarnaast heeft Testing Services Europe voor deze opdracht speciaal een stuk 24” pijpleiding schedule 60 en wanddikte 24,6mm gekocht conform de wensen van klant. De tool is op deze pijpleiding voor gebruik uitvoerig getest.

Het resultaat is een tool dat met twee man in de leiding getild kan worden. De lassen van de branche kunnen op 80 bar getest worden waarbij aan de buitenkant van de tool meer dan 500 ton druk komt te staan. Tevens heeft Testing Services Europe de tool verrijdbaar gemaakt. Hierdoor is bij het uitvoeren van de werkzaamheden de tool eenvoudiger op zijn plek te brengen en/of verder in de leiding te rijden.

Project Specificaties :

  • Testen van lassen van 8” branch op 24” leiding
  • Testdruk 80 Bar