Afdichten

Afdichten

Het las isolatietool van Carber T.S.E. kan een leiding afdichten voor heet-werk, en garandeert daarbij veiligheid van apparatuur en personeel. Het installeren van een loodgieters- of rioolplug en vervolgens geen controle/monitoring hebben kan bijzonder gevaarlijk zijn. De Carber T.S.E. technici zijn klaar om ons las isolatietool te installeren om het heet werk veilig te laten verlopen. Op deze manier zullen de werkzaamheden sneller en efficiënter tot een einde komen en er zijn aanzienlijk minder veiligheidsrisico’s in vergelijking met de traditionele methoden.

Het las isolatietool elimineert het uitgebreid reinigen van de complete leiding, afblinden op meerdere plaatsen (en hiermee ook het gebruik van meer steigers) en verdere voorbereidingswerkzaamheden. Dit komt uiteraard neer op meer tijd en mankracht bij iedere klus, hetgeen zal leiden tot hogere kosten. Bovendien hoeven leidingen niet 100% gasvrij te worden gemaakt om het heet werk uit te kunnen voeren. Het Carber T.S.E. las isolatietool heeft hierdoor de voorkeur als gevolg van het wegvallen van deze uitgebreide werkzaamheden.

Doormiddel van een double block and bleed methode kan ons gepatenteerde las isolatietool een drievoudige afdichting  creëren met controle om de veiligheid te garanderen. Een Carber T.S.E. technicus plaatst het tool in de leiding waar het heet werk uitgevoerd moet gaan worde. Zodra deze geïnstalleerd is en de twee buitenste afdichtingsringen zijn vastgezet, wordt een medium (meestal water) aangebracht. Zodra er een constante druk aanwezig is, kunnen de afsluitingen gecontroleerd worden door de Carber T.S.E. technicus on-site om vast te stellen dat er geen schadelijke of gevaarlijke dampen langs het tool kunnen passeren. Dit garandeert een 100% veilige situatie!

Het las isolatietool heeft ook een voorziening voor het veilig afvoeren eventuele schadelijke dampen naar een safe location (meestal 15 meter verder). Of er een gevaarlijk gas aanwezig is achter de plug kan gemonitord worden doormiddel van een gecertificeerde manometer. De druk achter de plug verandert dan zal onze technicus actie ondernemen en onmiddellijk aangeven dat het heetwerk gestopt moet worden tot de situatie is opgelost.

Naast deze manier van hydrostatisch afdichten kunnen wij ook hydrodynamisch afdichten. Door het dynamisch koelen van ons tool kunnen wij op een bijzonder kleine afstand komen tot op de te maken las. Ook tijdens het gloeien van een leiding is er gebruik gemaakt van deze manier van afdichten. Lees er hier meer over.

This post is also available in: Engels